Na Oravskom hrade pripravili večernú prehliadku aj divadlo pre rodiny

21.07.2023 Dolný Kubín

Oravský Podzámok 21. júla (TASR) – Pre rodiny s deťmi pripravili v piatok a v nedeľu (23. 7.) na Oravskom hrade večernú prehliadku a divadlo. Informovala o tom riaditeľka správcovského Oravského múzea Pavla Országha Hviezdoslava Mária Jagnešáková.

"Pre najmenších návštevníkov sme pripravili v piatok večernú prehliadku pod názvom Tajomný hrad so začiatkom o 18.00 h. Príbeh sa bude odohrávať v kráľovstve hrôzostrašného draka Ohniváka, ktorý uniesol princeznú Milenku a uväznil ju v najvyššej časti hradu vo veži. Princezná už čaká na svojich záchrancov," uviedla riaditeľka.

Program pre deti pokračuje v nedeľu podujatím Divadlo na hrade. Účinkovať bude Stražanovo bábkové divadlo, ktoré odohrá predstavenie Aladínova zázračná lampa s marionetami vyrezanými z lipového dreva. Predstavenie bude na nádvorí Oravského hradu o 13.00 h a 15.00 h.

Oravský hrad je jednou z najnavštevovanejších turistických atrakcií severného Slovenska. Začali ho budovať na mieste starého dreveného hrádku po tatárskom vpáde v roku 1241. V roku 1556 sa dostal do rúk Thurzovcom, ktorí uskutočnili jeho najrozsiahlejšiu prestavbu. Dnešnú podobu dostal v roku 1611.
 

Vyberte región